Een zwemvijver of een hybride zwemvijver

Een zwemvijver of zwembad laten aanleggen is dan geen overbodige luxe en kan zelfs heel aangenaam zijn. Zwemvijvers aanleggen is een specifieke klus dat veel precisie en vakkennis vereist. Of u nu kiest voor een zwembad, een zwemvijver of een hybride bad, bij Tuinwerken Wim Beliën helpen we u graag verder.

Een zwemvijver heeft een natuurlijke uitstraling en past perfect bij uw tuin. Dankzij een natuurlijke zuivering blijft het water van deze zwemvijvers heel het jaar helder.Daarnaast bestaan er ook hybride zwemvijvers. Deze zwemvijvers zien eruit als een algemene zwemvijver, maar hebben een ander filtersysteem en combineren de eigenschappen van een zwembad en een zwemvijver.

De voordelen van een (hybride) zwemvijver

  • Een hybride zwemvijver is onderhoudsvriendelijk. De constante watercirculatie zorgt ervoor dat het water proper en helder blijft.
  • Het is een ecologisch en natuurlijke vorm van een zwembad. Er wordt geen chloor gebruikt om deze zwemvijver te reinigen en er is geen nood aan chemische onderhouds- of reinigingsstoffen.
  • Daarnaast is een zwemvijver gezond voor mens en natuur. Wanneer u in een hybride zwembad zwemt, ondervindt u geen irritatie aan de ogen. En ook voor de fauna en flora vormt dit bad een echte meerwaarde.
  • Er is een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden. Zo voldoet uw hybride zwemvijver steeds aan uw verwachtingen.
  • Verder is deze zwemvijver flexibel inzetbaar. U hoeft geen grote tuin te hebben om een zwemvijver te laten plaatsen.
  • Tot slot kunt u ervoor kiezen om uw zwemvijver te laten verwarmen. Ook dit kan ecologisch via een zonneboiler of een warmtepomp.

Zwemvijvers ontwerpen én aanleggen

Bij Tuinwerken Wim Beliën zorgen we dus niet enkel voor het ontwerp van uw droomtuin. Onze bekwame vakmensen kunnen uw zwemvijvers aanleggen en verzorgen naar wens. Het kostenplaatje van uw ontwerp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het zwembad, of er gekozen wordt voor een verwarmingssysteem en de verdere afwerking. Kies voor de uitwerking van deze investering altijd voor een ervaren vakman.

Volledige uitwerking van uw zwembad door Tuinwerken Wim Beliën

Naast het ontwerp en de aanleg verzorgt ons team ook de afwerking van uw zwembad. Wilt u uw zwembad overdekken? Of van een extra trapje voorzien? Wilt u speciale planten plaatsen of uw zwembad duidelijk afbakenen van het moerasgedeelte? Wanneer we uw ontwerp opstellen, luisteren we goed naar uw wensen.

Zwemvijvers in uw tuin laten aanleggen?

Vraag uw offerte aan via ons online offerteformulier of neem contact op met ons voor meer informatie over de typen zwemvijvers.