Wat bepaalt precies de prijs van een ecologisch zwembad of de prijs van een ecologische zwemvijver? Hoewel dat vroeger anders was, is een zwembad/zwemvijver vandaag de dag niet meer alleen bestemd voor de rijke enkelingen, maar ook voor mensen met een iets beperkter budget. De materiaalkeuze speelt immers een heel grote rol, net zoals de grootte van het gewenste project.

De prijs-invloed van een ecologische zwemvijver of een ecologisch zwembad zit ‘m echter ook in het gebruik en de kosten op korte en lange termijn.

prijs ecologisch zwembad - prijs ecologische zwemvijver

De prijs van het ecologisch zwembad

Er kruipt wel wat tijd en vakmanschap in het aanleggen van een zwembad, zeker als het een ecologisch model is. Daarnaast beïnvloeden afwerkingen zoals speciale planten, verwarming, onderwaterlicht, een extra trapje, afbakening van het moerasgedeelte,… de prijs sterk. Persoonlijk maatwerk is altijd iets prijziger dan gewone off-the-rack-ontwerpen.

Op vlak van prijs zit u, voor een ecologisch (natuur)-zwembad van 8 meter op 4 meter, op zo’n 30.000 euro aan minimum totaalkosten. Mocht dat bedrag u veel lijken, vergeet dan zeker niet het onderhoudsvriendelijke aspect van een ecologisch zwembad, waardoor u op lange termijn veel goedkoper uitkomt dan met een gewoon zwembad. Het grootste verschil zit ‘m in het water: geen chemische bestandsdelen zoals chloor en waterstofperoxide, wel natuurlijke en gezonde bacteriën die elk hun werk doen.

De prijs van de ecologische zwemvijver

Ecologische zwemvijvers zijn de laatste jaren meer en meer in trek, omdat ze mee op de eco-trein zijn gezet. Maar niet alleen daarom; een ecologische zwemvijver is ook gewoon een heel natuurlijke manier van genieten, omdat het water door een helofytenfilter (plantenfilter, meestal bestaande uit ‘Iris Pseudacorus’ of ‘gele lis’) wordt gezuiverd. Maar hou het reinigingsproces wel goed in de gaten, zodat u elk seizoen van uw biotoop kan genieten.

Uw ecologische zwemvijver zal starten vanaf +- 15.000 euro. En afhankelijk van de grootte, de vorm, de wand- en vloerbedekking, mogelijke acccessoires,… zal die prijs lichtjes of sterk stijgen.

Tuinwerken Wim Beliën: een correcte prijs voor ecologische zwemvijvers en zwembaden

De prijs van uw ecologisch waterproject ontvangt u na de offerteaanvraag, zonder enige aankoopverplichting. En aangezien eigenaar Wim zijn werk nog altijd met even grote passie doet als in het begin, houdt hij alles goed in de gaten. U mag dus gerust rekenen op ijzersterk maatwerk.

Sinds de oprichting in 2006 in Ham, is Wim zich blijven inzetten voor waarden waar hij veel waarde aan hecht: tuinaanleg gericht op klantvriendelijkheid, persoonlijke aanpak, creativiteit, stielkennis, knowhow,… En het loont. Want wat ooit als een kleine eenmanszaak begon, is inmiddels volledig uitgegroeid tot een lokale, maar sterke speler op de Belgische markt.