“Je nieuwe tuin laten ontwerpen en de offerte voor die nieuwe tuin, hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk?” Tuinwerken Wim Beliën legt het u graag uit…

Bent u van plan uw tuin een frisse nieuwe uitstraling te geven en een prachtig buitenparadijs te creëren dat indruk maakt op uw familie en vrienden? Het vinden van de juiste offerte om een nieuwe tuin te laten ontwerpen is de perfecte eerste stap naar het realiseren van uw droomtuin. Of u nu zoekt naar een moderne en strakke tuin, een rustiek en natuurlijk landschap of een kleurrijk bloemenparadijs, een deskundig tuinontwerp is de sleutel tot het vormgeven van de gewenste esthetiek en functionaliteit. Een gespecificeerde offerte zal u helpen transparantie te krijgen over de kosten en de diensten die bij het project betrokken zijn, zodat u met vertrouwen kunt investeren in de creatie van uw ideale buitenruimte. Kies voor een betrouwbare tuinarchitect en maak uw droomtuin werkelijkheid.

Offerte nieuwe tuin - tuin laten ontwerpen

Offerte voor een nieuwe tuin: het kennismakingsgesprek

Het eerste kennismakingsgesprek vindt plaats waar u dat wenst. Sommige mensen nodigen een tuinbedrijf meteen uit in hun eigen tuin.

Het doel van dit gesprek is om de offerte van uw nieuwe tuin zo precies mogelijk te kunnen opstellen. Denk hierbij aan keuze van materialen, bloemen, planten, steentjes, gras,… Om uw dromen visueel te ondersteunen, is het aangeraden dat u zoveel mogelijk foto’s en voorbeelden meeneemt van zaken die u in uw tuin zou willen terugzien.

Meestal wordt deze stap bevestigd met een handtekening op een contract voor de offerte van uw nieuwe tuin, die de tuinarchitect meeneemt naar zijn voorontwerp.

1. Het eerste ontwerp

Het eerste ontwerp voor uw nieuwe tuin is een cruciaal moment waarop uw visie begint vorm te krijgen en tot leven komt. Deze fase volgt op uw initiële kennismakingsgesprek met de tuinarchitect, waarin uw ideeën, wensen en behoeften gedetailleerd zijn besproken. Het doel van het eerste ontwerp is om een ruwe schets te maken van hoe uw toekomstige tuin eruit kan zien, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren zoals de grootte van uw tuin, de locatie, de bodemgesteldheid en, natuurlijk, uw persoonlijke voorkeuren.

Het eerste tuinontwerp fungeert als een blauwdruk voor het project en weerspiegelt de belangrijkste elementen die u en uw tuinarchitect hebben besproken. Dit kan een breed scala aan elementen omvatten, van de gewenste beplanting, bestrating, waterpartijen en tuinmeubilair, tot verlichting en andere esthetische of functionele details.

Het is belangrijk om te weten dat dit ontwerp niet definitief is. In deze fase van het proces is het normaal en zelfs verwacht dat er aanpassingen en veranderingen worden doorgevoerd. Uw feedback is hierbij cruciaal. Als er iets in het ontwerp is dat u niet bevalt, of als u uw ideeën verder wilt ontwikkelen, dan is dit het moment om het te bespreken met uw architect. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het eindresultaat een tuin zal zijn die volledig aan uw wensen en verwachtingen voldoet. Dit is de eerste stap in de offerte voor uw nieuwe tuin.

2. Definitief ontwerp (inclusief gedetailleerde offerte voor de nieuwe tuin)

Na een reeks doordachte aanpassingen en verbeteringen op basis van uw feedback, is het eerste ontwerp nu volledig uitgewerkt. Elk aspect van uw toekomstige tuin is zorgvuldig beschouwd en ontworpen. Elk element, van de bloembedden en bomen tot de zitjes en het tuinhuis, heeft nu een specifieke plaats in dit ontwerp. Alles is tot in het kleinste detail uitgewerkt en voorgesteld in levendige kleuren, wat een duidelijk en realistisch beeld geeft van hoe uw tuin eruit zal zien.

Dit gedetailleerde ontwerp maakt het gemakkelijker om de lay-out, de compositie en de algemene uitstraling van uw nieuwe tuin voor te stellen. Het geeft u de mogelijkheid om het ontwerp grondig te bestuderen voordat er daadwerkelijk begonnen wordt met het tuinieren.

Ben je tevreden met het ontwerp? Ziet het eruit zoals je had gehoopt of zelfs beter? Als het antwoord op beide vragen ja is, dan is de volgende stap eenvoudig: je plaatst je handtekening onder de offerte. Dit is een cruciaal moment, omdat het uw akkoord betekent op het gedetailleerde ontwerp en de kosten die op de offerte staan.

En de beste manier om dit belangrijke moment te vieren is natuurlijk met een glaasje.

Schol! Op uw nieuwe tuin.

3. De start van het project

Alles is gemeten en besproken, en het werk kan beginnen. De materialen komen aan, u ziet uw nieuwe plantjes en boompjes uitgeladen worden en begint al te dromen van al die nieuwe momenten, die u in uw toekomstige tuin zal beleven. Het is een gevoel dat u diep vanbinnen verwarmt en omarmt. Nog eventjes en u kan weel voluit liefhebben, dromen, wandelen, gewoon volledig vrij zijn. Hey, de vogeltjes beginnen te fluiten…

Uw offerte om uw nieuwe tuin te laten ontwerpen ontvangt u van Tuinwerken Wim Beliën

Tuinwerken Wim Beliën is een gevestigde waarde in het Limburgse landschap, en heeft doorheen de jaren zijn strepen verdiend. Het bedrijf begon in 2006 als kleine eenmanszaak, maar eigenaar Wim merkte al snel op dat zijn harde werk en vakkennis op trouwe en tevreden klanten kon rekenen. Zijn team groeide en er kwam meer ervaring, creativiteit en know-how bij. Dat leidde in 2018 zelfs tot een bronzen bekroning in de categorie 250-1.000 m² van ‘De Vlaamse Tuinaannemer‘, een prijs die het beroep van tuinaannemer en de plaatsing van duurzame tuinen sinds 1997 viert.