Een onderhoudsarme tuin

Wil je toch buiten genieten van de rust maar ben je geen tuinliefhebber, heb je geen groene vingers, reikt je kennis van fauna en flora tot diep onder nul of heb je gewoon geen tijd om buiten te ploeteren? Geen probleem, dan hebben wij de oplossing voor je. Speciaal voor jou leggen wij bij jou de onderhoudsarme tuin aan. Een aantrekkelijke tuin met weinig werk. Top!

Een voortuin aanleggen? Kies dan voor een onderhoudsarme tuin

Veel mensen laten hun voortuin aanleggen in de hoop dat deze er in de toekomst dan ook altijd netjes bij ligt. Twijfel dan geen seconde en kies voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Geen kaal en kil tegelplatform. Nee, een mooi stukje groen dat uw huis op een voetstuk zet.

Onderhoudsarme voortuin aanleggen

Wat is nu precies een onderhoudsarme tuin?

  • Verhardingen zijn niet altijd onderhoudsvriendelijk. Indien je kiest voor verharding beperk dan zeker de voegen. Onkruid en voegen, da’s een perfect huwelijk.
  • Open ruimten tussen planten bedek je best met organisch materiaal (schors) of eventueel een mulchlaag. Een ander alternatief is een efficiënte bodembedekker.
  • Kies de juiste planten op de juiste plaats. Hier is de vakman zeker op zijn plaats.
    Welke planten hebben veel water nodig, dienen regelmatig bemest te worden, moeten regelmatig gesnoeid worden,… ? Allemaal aandachtspunten waar tuinaannemer Wim Beliën rekening mee houdt bij de aanleg van uw onderhoudsarme tuin.
  • Zorg voor de juiste plantafstand. Ook hiervoor neem je best contact op met jou hovenier. Te dicht is nefast voor de planten, te ver uit elkaar geeft het onkruid een extra zetje.
  • Beperk hagen en snelgroeiende planten.
  • Veel gazon betekent veel uren achter de grasmaaier

Relax, dè tip voor een onderhoudsarme tuin

Relax! Chill! Wordt geen controlefreak. Laat de natuur ook zijn gangetje gaan. Is het zo erg dat jou favoriete plant net dat ietsje over de border hangt? Een onderhoudsarme voortuin aanleggen betekent niet dat het er bijna fake moet uitzien. Uw tuin is niet van plastic, toch. Het hoeft niet altijd 100% te zijn. Net niet is vaak dat ietsje mooier dan de griezelige perfectie.

Offerte voor onderhoudsarme tuin of voortuin aanleggen?

Vraag een op maat offerte aan voor onderhoudsarme tuin of voortuin via ons online offerteformulier of contacteer ons voor meer informatie.