U wilt graag een nieuwe tuin, maar wenst die eerst te laten uittekenen? Dat is altijd een goede idee. Door een tuinplan te laten maken, zal u een mooi beeld krijgen van hoe uw nieuwe, groene hemel-op-aarde eruit zal zien.

tuin laten uittekenen - tuinplan laten maken

Uw tuin laten uittekenen in 4 stappen

Het kennismakingsgesprek

Schrijf al uw ideeën op en verzamel foto’sdigitaal of niet, dat kiest u zelf – van ontwerpen die u graag ziet. Gaat u voor een moderne of een klassieke tuinarchitect? Brainstorm thuis goed vooraleer u naar de showroom komt of iemand bij u thuis uitnodigt, zodat het hele proces versneld kan worden, en u in een mum van tijd van uw tuin kan genieten. Bekijk ook zeker onze offerte tips bij het ontwerpen van een nieuwe tuin.

Onthoud dat uw wensen hier altijd op de eerste plaats komen.

Het eerste ontwerp: uw tuin laten uittekenen (inclusief aanpassingen)

Eenmaal het eerste gesprek achter de rug is, volgt het eerste ontwerp. De tuinarchitect stelt zijn eerste tuinplan aan u voor. Het is een ruwe schets, maar de belangrijkste elementen zijn wel aanwezig.

Mogelijke aanpassingen kan u altijd communiceren, zodat die nog mee doorgevoerd kunnen worden en de architect een correct tuinplan voor u kan (laten) maken.

Het definitieve ontwerp

Bijna klaar. Het eerste gesprek heeft plaatsgevonden, het eerste ontwerp is goedgekeurd of aangepast, en dan volgt nu het definitieve ontwerp. Dit is de laatste stap voor de eigenlijke start van de werken en het is ook een heel belangrijke stap. Lees dus zeker alles goed na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een tuin laten uittekenen of een  tuinplan laten maken vergt namelijk wel wat precies (droom)werk.

Van tuinplan laten uittekenen tot de start van uw tuinproject

3, 2, 1,… Start! Alles wordt eerst nog eens voorgemeten, en daarna kunnen de voorbereidingen beginnen. Alle bomen en planten komen aan, de kasseien worden geleverd, net zoals de accentsteenstroken en het boomschors. En alles begint stilletjes aan vorm te krijgen, alsof het een prachtig sprookje is.

Uw tuin laten uittekenen? Dat doet u bij Tuinwerken Wim Beliën

In 2018 prijst ‘De Vlaamse Tuinaannemer‘ (opgericht in 1997 en bestemd om het beroep van tuinaannemer en duurzame tuinen te promoten) Tuinwerken Wim Beliën met brons in de de categorie 250-1.000 m². Een gelukkig moment voor eigenaar Wim, die erkenning voor zijn werk krijgt.

Het verhaal achter dat werk start met een grote droom in Ham in 2006. Wim lanceert een kleine eenmanszaak met het hart op de groene plaats en merkt snel op dat zijn tuinaanleg met focus op creativiteit, persoonlijke aanpak, stielkennis en know-how loont; tevreden klanten liggen aan de mooie basis van het succes.