Die keuze hangt volledig af van uw eigen wensen. Sommige mensen vertoeven liever in een tuin die strak en minimalistisch is, andere vinden dan weer rust in padjes met levendige kasseien en kleurrijke bloemen rondom de bomen.

Maar wat typeert de stijlverschillen tussen de moderne en de klassieke tuinarchitect?

Moderne of klassieke tuinarchitect - Tuinarchitect Wim Beliën

De moderne tuinarchitect vs de klassieke tuinarchitect

De moderne tuinarchitect spitst zich vooral toe op het creëren van rust door zo weinig mogelijk verschillende elementen en afwerkingen te gebruiken. Het subtiele karakter van de moderne stijl typeert een gevoel van minimalisme, dat het individu zelf beheert.

De klassieke architect focust zich dan weer op beleving, en doet dat door middel van warme afwerkingen zoals hout en kasseien met een afgedragen look. Warmte, gezelligheid en levendigheid vormen de drie grote pijlers van de klassieke tuin.

Het 3-stappenplan van uw tuinarchitect

Het kennismakingsgesprek

De kans om al uw ideeën, zowel digitaal (bvb. via Pinterest) als op papier, te delen met de tuinarchitect. Het doel van dit gesprek is om ervoor te zorgen dat u en de tuinarchitect op dezelfde lijn zitten, en uw wensen nieuw leven krijgen. Het is eigenlijk de allerbelangrijkste stap, omdat die de absolute basis vormt voor de toekomst van uw tuin. En vooral: u bepaalt de prijs van de tuinarchitect.

Het definitieve ontwerp

Uw aanpassingen worden volledig uitgewerkt tot een mooi 3D-geheel. De tuinarchitect heeft alle elementen een kleur gegeven, zodat u een perfect beeld krijgt van uw ontwerp. Gaat u akkoord met het design, dan bevestigt u de offerte met een handtekening, die ook uw stap richting een mooie en groene toekomst betekent.

Uw project gaat van start

De eigenlijke werken kunnen beginnen. Uw tuin wordt voorbereid en vervolgens beplant. Alle boompjes, plantjes en struiken worden uitgeladen en uw tuin krijgt stilletjes aan meer leven. Nog eventjes en dan kan u zorgeloos van uw buitenleven genieten.

Tuinwerken Wim Beliën: uw tuinarchitect voor moderne en klassieke stijlen

Wim, tuinontwerper uit hartje Limburg en eigenaar van Tuinwerken Wim Beliën, begint zijn verhaal in Ham. Hij beslist in 2006 zijn hart voor de natuur te volgen en een kleine eenmanszaak op te richten. Maar als snel groeit zijn project uit tot een trouwe, gevestigde waarde in het tuinlandschap. Vooral in Limburg, maar ook ver daarbuiten. Tevreden klanten liggen aan de basis van het succes.

In 2018 wordt dat succes bekroond door ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ – die zich sinds 1997 voor het beroep van tuinaannemer en duurzame tuinen inzet – met een bronzen prijs in de categorie 250-1.000 m².

Kiezen voor Tuinwerken Wim Beliën is dus kiezen voor ervaring, know-how, creativiteit, stielkennis en een persoonlijke aanpak. U verdient het.