Wilt u uw tuin graag heraanleggen? Dan is de kans groot dat u daar een tuinontwerper voor moet inschakelen. Maar hoe herkent u een goede? En is het een betere idee als die tuinontwerper ook uit Limburg komt als u zelf daar woont? Dat en zoveel meer antwoorden, tips en tricks voor een herwonnen buitengevoel.

tuinontwerper Limburg

Eigen streek, eigen kennis, eigen ontwerp

Een tuinarchitect uit uw eigen regio inschakelen, bijvoorbeeld uit het warm-vriendelijke Limburg, is altijd een goede idee. Enerzijds kent die de streek, grondsoort, vochtconditie en het humusgehalte al heel goed; anderzijds steunt u op die manier een lokale en gedreven ondernemer. Hou uw IkKoopLokaal-gevoel dus in leven en vraag een offerte voor tuinaanleg bij Tuinwerken Wim Beliën.

Een goede tuinontwerper (uit Limburg) luistert naar jou

Bij het kopen van een dienst, welke dan ook, is er een gouden regel die áltijd boven alles uittorent: de wens van de klant is het allerbelangrijkste. Uiteraard zal u tijdens het eerste gesprek met uw persoonlijke tuinontwerper geïnformeerd worden over de mogelijke haalbaarheid van uw ideeën, maar daar hoort altijd speelruimte in te zijn. Het leven bestaat namelijk niet altijd uit zwart-witdenken, en inspelen op de grijze zones van de cliënt is dan ook iets essentieels, ook bij Wim Beliën. De keuze is aan u, gaat u voor een moderne of een klassieke tuinarchitect?

Totaalpakket of niet?

Afhankelijk van hoe uw tuindroom eruit ziet, houdt u het beste rekening met onderstaande bedragen:

  • kleine tuinen (10 m x 10 m): 15.000 – 20.000 euro
  • middelgrote tuinen: 30.000 – 45.000 euro
  • grote tuinen: 50.000 – 85.000 euro

Maar wat krijgt u nu allemaal voor die hoeveelheden?

Wel, voor een tuin van 10 meter op 10 meter, bent u op het einde van uw offerteaanvraag een 2D-ontwerp ter waarde van 900,00 euro rijker – bij middelgrote tot grote tuinen wordt dat omgezet in een 3D-design. De aanleg zelf gebeurt ook, dus daar moet u zich al geen zorgen over maken. En tijdens het hele proces geniet u van lokale expertise op vlak van materialen, boom- en plantsoorten, steenafwerkingen,… Bekijk ook zeker onze tips bij het ontwerpen van een nieuwe tuin.

Uw nieuwe tuinontwerper uit Limburg, die vindt u bij Tuinwerken Wim Beliën

Het verhaal van Wim Beliën start in het Limburgse Ham. Zaakvoerder Wim lanceert in 2006 zijn kleine eenmanszaak met het hart op de groene plaats, maar als snel groeit het bedrijfje uit tot een grote, gevestigde waarde in het Limburgs landschap. Tuinaanleg gepaard met stielkennis, creativiteit en een persoonlijke aanpak liggen sinds de oprichting aan de basis, en die combinatie levert zelfs een aantal prijzen op van ‘De Vlaamse tuinaannemer’, een trofee die al meer dan 20 jaar lang het beroep van tuinaannemer (tuinontwerper) en professioneel-duurzame tuinen promoot.

TIP: Bent u binnenkort in Ham? Spring dan gerust eens binnen in het VrijeTijdsPunt en proef-ontdek de lokale streekbieren Vicus en Charlie.