Een tuin renoveren

Bij de voorbereiding over het renoveren van een tuin krijgen we vaak de vraag om een meer kindvriendelijke tuin te laten aanleggen. Dan krijgt uw gezin binnenkort waarschijnlijk een nieuw lid. Of misschien is hij/zij er al. Welke van de twee het ook is, een tuin kindvriendelijk maken is een creatief werkje. Alles over een tuin renoveren leest u hieronder.

tuin renoveren - kindvriendelijke tuin laten aanleggen

Tuinvraag 1: "Ik wil mijn tuin renoveren en een kindvriendelijke tuin laten aanleggen maar weet niet goed waar ik moet beginnen"

Je tuin renoveren of omzetten in een kindvriendelijke speelplek voor uw kids (of uw hond), begint altijd bij uw eigen wensen. Zet dus eerst ál uw ideeën op (digitaal) papier, zodat u heel goed weet wat u niet alleen vandaag, maar ook binnen vijf jaar wenst. Denk gerust groots, maar vooral toekomstgericht. Uw tuin renoveren gebeurt immers niet elke maand. Misschien kan u beter uw tuin opnieuw aanleggen of heraanleggen.

Kiezen om een kindvriendelijke tuin te laten aanleggen is dus geen beslissing die u op enkele seconden neemt. Het vraagt veel denk- en droomwerk, maar uiteindelijk zal u er wel gelukkiger van worden. Good choiches, good life. Bekijk ook zeker onze tips bij het ontwerpen van een nieuwe tuin.

Tuinvraag 2: "Waar moet ik precies op letter bij het kindvriendelijk renoveren van mijn tuin?"

Wel, kinderen spelen graag buiten (ja, ook in digitale tijden), maar eenmaal ze uit het huis zijn, wilt u natuurlijk niet met een gigantische zandbak of een versleten schommel blijven zitten. Daar hebt u op dat moment nog weinig aan, tenzij de kleinkinderen af en toe langskomen.

Onderstaande puntjes gaan u daarom helpen om een goede balans te creëren tussen wat u zelf wenst en wat uw (klein)kinderen nodig hebben:

  • Ga voor creatieve stenen die spring- en bewandelbaar zijn;
  • Creëer leuke zig-zagpadjes voor ravot- en rustgenot:
  • Introduceer kleurrijke planten en levendige vormen in het gras;

Uw tuin (kindvriendelijk) renoveren doet u bij Tuinwerken Wim Beliën

Welkom bij Tuinwerken Wim Beliën en Boomkwekerij Wim Beliën. Het verhaal van de zaakvoerder, Wim Beliën, start in 2006, wanneer zijn kleine eenmanszaak al snel tot een gevestigde natuurwaarde in de Limburgse harten evolueert. Het groen-zinnig bedrijf pakt in 2018 zelfs brons in de categorie 250-1000 m² van ‘De Vlaamse Tuinaannemer’, die al meer dan 20 jaar lang het tuinaannemer-beroep in de spotlight zet.

U kan hier dus met een zorgeloos hart genieten van bevestigde focus op vlak van tuinaanleg met kwaliteit, creativiteit, vakkennis, professionaliteit, precisiewerk en vriendelijkheid. Want met een glimlach komen we verder.