Uw tuin opnieuw aanleggen

Een tuin zonder onderhoud wordt een ware wildernis, da’s wel duidelijk. Je ziet door het bos de bomen niet meer. Wel, dan is het tijd dat we uw tuin heraanleggen. Een tuin opnieuw aanleggen stellen veel mensen vaak keer op keer uit. Verplanten, verwijderen, kordaat terugsnoeien, …, vaak doet men alle moeite van de wereld om de meubelen te redden. Meestal zonder resultaat. Een drastische ingreep dringt zich dan op.

Uw tuin opnieuw aanleggen of heraanleggen?

Een tuin heraanleggen, maak de juiste keuzes

Vaak is het beter dat we meteen uw tuin opnieuw aanleggen in plaats van hopeloos te proberen het geheel weer een frisse look te geven. Niemand dweilt graag met de kraan open. Alles hangt af van hoe ver de woestenij is doorgezet. Soms gaan planten zo weelderig tekeer dat het geheel helemaal zoek is. Natuurlijk wordt er bij de eerste tuinaanleg altijd rekening gehouden met de tand des tijds, maar geen enkele droomtuin blijft een streling als geen mensenhand hem een handje helpt. Raar maar waar, zo ook geld dit principe voor onderhoudsarme tuinen.

Een tuin opnieuw aanleggen schrikt mensen vaak af. Ze zien dit als de processie van Echternach. Toch is het niet altijd nodig om de hele lap opnieuw te keren, bergen te verzetten en alle bestaande elementen met de grond gelijk te maken. Niet altijd moeten de grove middelen worden ingezet. Wim Beliën zal samen met u het geheel bekijken en zoeken naar een budgetvriendelijke oplossing voor het opnieuw aanleggen van uw tuin, die voldoet aan uw wensen. Voor u het weet geniet u weer van dat perfecte stukje groen dat toevallig in uw tuin ligt.

Onderhoudsarme tuin aanleggen in Tessenderlo

Onderhoudsarme tuinen zijn een grote meerwaarde voor liefhebbers van een groene tuin met weinig ervaring in het onderhouden van deze tuin. Onze tuinarchitect in Tessenderlo geeft u enkele tips om uw tuin onderhoudsvriendelijk in te richten.

  • Beperk het aantal voegen. Zo beperkt u ook het onkruid in deze voegen.
  • Kies voor organisch materiaal zoals schors om tussen uw planten te leggen.
  • Er zijn onderhoudsarme planten en planten die veel onderhoud nodig hebben. Bespreek met onze tuinarchitect in Tessenderlo welke planten we het beste plaatsen.
  • Beperk het aantal snelgroeiende planten, zoals de vlinderstruik.

Uw tuin opnieuw aanleggen of heraanleggen met Tuinwerken Wim Beliën?

Wij berekenen graag voor u de kostprijs van het hele project. Vraag hiervoor vrijblijvend uw op maat offerte aan, of contacteer ons voor meer informatie.