Er zijn twee belangrijke aspecten die de totaalprijs van uw tuin en uw op maat uitgewerkte tuinontwerp bepalen:

1) de deskundigheid en ervaring van uw tuinarchitect en
2) uw eigen materiaalkeuze.

Een gemiddelde offerte voor een volledig tuinontwerp en de uitvoering van a tot z zit meestal rond:

  • kleine tuinen (10 m x 10 m): 15.000 – 20.000 €
  • middelgrote tuinen: 30.000 – 45.000 €
  • grote tuinen: 50.000 – 85.000 €

Dit zijn natuurlijk gemiddelde richtprijzen en de totaalprijs kan altijd afwijken afhankelijk van uw keuzes en uitgangspunten. Maar het hele proces bevat heel wat stappen, zoals bijvoorbeeld het testen van de bodem door middel van een bodemmonster, het aanvragen van mogelijke vergunningen,… Maar dat moet, zodat u nog jaren met een gerust gevoel van uw tuin kan genieten.

offerte tuinontwerp - prijs tuinarchitect

Offerte tuinontwerp: het kennismakingsgesprek

Dat gesprek vindt plaats bij u thuis en idealiter in uw tuin. Zoals eerder vermeld, wordt de prijs van een tuinarchitect onder ander beïnvloed door de materiaalkeuze. En die maakt u in deze stap. Maar uw wensen staan wel altijd centraal, dus denk gerust groots, toekomstgericht, futuristisch, minimalistisch, kindvriendelijk of gewoon heel zomers en levendig. Foto’s, al dan niet digitaal, helpen de tuinarchitect uw stijl te begrijpen.

Meestal wordt deze stap bevestigd met een handtekening op een de door ons uitgebrachte offerte van het tuinontwerp. Zo krijgt de tuinarchitect groen licht om aan het voorontwerp te beginnen.

Het eerste ontwerp

Uw tweede ontmoeting met de tuinarchitect dient om het eerste ontwerp te presenteren. Dat is een ruw design, eerder een schets van de belangrijkste delen in uw toekomstige tuin. Deze stap is tevens ook een kans om gewenste veranderingen aan te brengen aan keuzes die u tijdens het eerste gesprek hebt gemaakt. Wilt u bijvoorbeeld toch andere boompjes, mag de steen een iets donkerdere tint hebben of is er te veel verlichting aanwezig? Geen enkel probleem: uw tuinarchitect past het aan.

Definitief ontwerp (inclusief offerte tuinontwerp)

Het eerste échte ontwerp, inclusief uw aanpassingen. De tuinarchitect heeft in deze stap alles netjes ingekleurd, zodat u een realistisch beeld krijgt van uw toekomstige tuin. De prijs van uw tuinarchitect is mee opgenomen in de offerte van uw tuinontwerp.

Bij kleinere projecten gebruikt men een 2D-ontwerp, terwijl grotere tuinwerken een 3D-schets krijgen.

De start van het project

Hét moment, waar u op hebt gewacht: de realisatie van uw tuinproject. Alles is gemeten en gehandtekend, de materialen komen aan bij u thuis en de werken kunnen eindelijk beginnen. U wordt uiteraard goed op de hoogte gehouden en krijgt altijd de kans om contact op te nemen indien er zich toch enkele probleempjes voordoen. Maar daar hoopt natuurlijk niemand op. Check ook zeker onze tips bij het aanvragen van een offerte.

Nog eventjes en u kan weer volop in de frisse buitenlucht vertoeven.

Uw offerte voor een tuinontwerp vraagt u aan bij Wim Beliën

Wim Beliën is het groene idee van zaakvoerder en tuinontwerper Wim, die in 2006 zijn kleine eenmanszaak lanceert. Zijn persoonlijke aanpak, zin voor tuinaanleg met creativiteit, inzicht en stielkennis, vormen zijn bedrijfje om tot een trouwe speler op de Belgische tuinwerkenmarkt. Die aandacht werd in 2018 zelfs bekroond, toen ‘De Vlaamse Tuinaannemer‘, een prijs die al meer dan 20 jaar lang duurzame tuinen en het beroep van tuinaannemer promoot, Tuinwerken Wim Beliën de bronzen prijs gaf in de categorie 250-1.000 m².